събота, 9 юни 2012 г.

Палми от целина

      Подходяща украса за много салати, блюда с колбаси, разнообразни рибни ястия и сосове.

    Отрежете стъблото целина от корена. Изплакнете обилно с вода и нарежете на парчета с дължина един пръст.
     С остър и тънък нож за зеленчуци, направете паралелни надлъжни разрези почти до края, оставайки непокътната една четвърт от дължината на парчето целина. 
     Потопете целината в ледена вода и оставете да престои няколко часа или за през нощта. Така палмичките ще се отворят. Преди да сервирате, отцедете и подсушете.  
     Може да се изработят и красиви цветя от парчетата целина, като се нарежат от двата края, а централната част на детайла остане цяла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар